Stor stabilitet på Indycar kalender

NTT IndyCar Series har offentliggjort deres løbskalender for 2024 sæsonen.

Kalenderen tæller igen 17 afdelinger, hvoraf de 15 er gengangere fra 2023 sæsonen, men ikke nødvendigvis i samme rækkefølge.

Sæsonen starter i St. Petersburg i Florida i marts måned, som den har gjort så mange gange før. Herefter skal der køres på Thermal Club i Californien. Det løb kommer dog ikke til at tælle til mesterskabet, men er et rent opvisningsløb, hvor kun et meget begrænset antal tilskuere har adgang – og ellers er det ment som en TV-event, hvor der bliver en hel anden form for afvikling, end hvad man er vandt til fra de normale weekender.

En måned senere skal der køres på gaderne i Long Beach, Californien, inden feltet rykker til Alabama og Barber Motorsports Park.

Maj måned foregår på Indianapolis Motor Speedway, hvor der først skal køres et løb på inderkredsen af banen, inden de rykker ud på den store oval og 500 Miles løbet, som køres den sidste weekend i maj.

Ugen efter står den på gaderæs i Detroit, efterfulgt af Road America i Wisconsin.

Så er der en weekends pause, for at gøre plads til 24 timers løbet i Le Mans, inden der køres på WeatherTech Raceway Laguna Seca, og dermed endnu et besøg i Californien. Det løb har været afslutningsløb på sæsonen i de seneste sæsoner, men bliver nu rykket til midt på kalenderen.

Juli måned bliver travl, Mid-Ohio Sports Car Course, efterfulgt af to løb på Iowa ovalen, efterfulgt af gadeløbet i Toronto.

Så er der pause for de Olympiske Lege i Paris, som Indycar’s tv partner NBC har rettighederne til på amerikansk jord.

Slutspurten åbnes med World Wide Technology Raceway (Gateway), som er endnu et ovalløb, som skal afholdes lørdag aften, lokal tid.

Portland International Raceway slutter august måned af, inden Milwaukee ovalen endelig er tilbage på kalenderen – et stort ønske blandt kørere og fans. Løbet lå traditionelt set lige efter Indy 500, hvor kørerne så tog direkte til Milwaukee. Sådan bliver det ikke i 2024 – men til gengæld skal der køres et løb både lørdag og søndag på banen.

Sæsonen afsluttes den 15. september på gaderne i Nashville – vel at mærke, et helt andet layout end det hidtidige, da stadion området skal ombygges, og banen derfor ikke kan bruge de veje længere. Banen går stadig over den ikoniske bro, men det er primært på “den anden side af vandet” i forhold til de seneste udgaver, at der skal køres på.

Det skarpe øje har måske set, at der ikke er nogen Texas Motor Speedway på kalenderen længere. Det betyder også at Indy 500 er det første ovalløb på 2024 kalenderen. TMS har haft et lidt blandet ry på kalenderen, da der har været meget få tilskuere, og racet på banen er været til den kedelige side, da der som regel kun har været et enkelt spor at køre på, og dermed gjorde overhalinger så godt som umulige. Ironisk nok, fungerede banen meget bedre i 2023, for blot at blive smidt af kalenderen. Vi må se om den vender tilbage i 2025 eller ej.

Efterårsløbet på Indianapolis Motor Speedway, det såkaldte Harvest GP, er heller ikke at finde på kalenderen. Løbet var lidt en opfindelse til COVID-19 tiden, hvor banen så kunne dele weekenden mellem Indycar og NASCAR, da NASCAR gerne ville køre på inderkredsen af IMS anlægget. Nu vil de dog gerne tilbage på den “rigtige” Brickyard, hvor Brickyard 400 var et klassisk løb på kalenderen i mange sæsoner.